Hirdetések

Pántlika Porta
Egész évben nyitva tartó étterem várja a finom házias ízek kedvelőit.
8244 Dörgicse, Fő utca 67.
további információ...

Házi kecskesajt, kecsketej, joghurt és kefír
8244 Dörgicse, Csicsói utca 13.
Deák Attila: (06 30) 954-8448
további információ...
Dörgicsei Borház
8244 Dörgicse, Fő utca 26.
további információ...

Pántlika Pincészet
Kóstolja meg saját készítésű borainkat!
8244 Dörgicse, Fő utca 67.
www.pantlikapinceszet.hu

Német nyelvoktatás
Alapfoktól felsőfokig, társalgási, illetve szaknyelvet is
8244 Dörgicse, Fő utca 77.
Pápai Annamária: (06 30) 962-1162
további információ...

Dörgicse Község Önkormányzata

"Együttműködés és szemléletformálás a fenntartható és tartalmas turizmusért" (LEADER rendezvény) - 2011. január 21.
2011. január 14., péntek 09:03

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület és Dörgicse Község Önkormányzata közös turisztikai fórumot tart 2011. január 21-én (pénteken) 17:00 órától a Faluházban (Dörgicse, Fő utca 18.).

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 2008 óta dolgozik térségünk 60 településének fejlesztésén, olyan projektek kidolgozásán és megvalósításán, melyek a teljes térségnek hasznára válnak.

Most induló "Együttműködés és szemléletformálás a fenntartható és tartalmas turizmusért" elnevezésű projektünk célja, hogy a lemodernebb, GPS-es és web 2-es technikák felhasználásával vonzzunk turistákat vidékünkre. Projektünk keretében internetes, Google maps alapú, GPS koordinátákat, fotókat, kisfilmeket és leírásokat tartalmazó térképeket hozunk létre, amelyeket az idelátogató turisták az internetről ingyenesen tölthetnek le gépeikre. (A Google maps a Google internetes kereső térképe, a legszélesebb körben alkalmazott internetes térképrendszer.) Ezzel szeretnénk térségünket az interneten is jobban láthatóvá, vonzóvá tenni, hogy az idelátogató turisták előtt se maradjanak rejtve értékeink, attrakcióink.

Hogy Dörgicséről milyen nevezetességek, fotók, leírások, éttermek, szálláshelyek stb. kerüljenek fel erre az elektronikus térképre, abban nagyban számítunk az Ön helyismeretére. Ezért egy olyan beszélgetésre hívjuk, ahol megpróbáljuk a Dörgicsén és környékén fellelhető, a térképen megjeleníthető nevezetességeket, turisztikai szolgáltatásokat összegyűjteni. Természetesen arra is van lehetőség, hogy az Ön szolgáltatása felkerüljön erre a térképre.

A fórumon röviden bemutatjuk projektünket és közösen számba vesszük Dörgicse településének azokat a pontjait, amelyeket érdemes lenne egy ilyen térképrendszerre feltenni.

Szándékunk szerint olyan térkép fog így létrejönni, ami a dörgicsei lakosság és turisztikai szolgáltatók érdekeit szolgálva olyan célcsoportot vonz a településre (internet- esetleg GPS használó, fizetőképes réteg), amelynek jelenléte a helyi turizmus szempontjából kívánatos. Térképünk a piacon hiánypótló: vidékünk értékes és szép pontjaira hívhatjuk fel a figyelmet a legmodernebb technikák alkalmazásával, a térkép technikai kivitelezését (pontok GPS-es rögzítése, túraútvonalak bejárása, web 2-es -vagyis facebookos- megjelenítés megszerkesztése stb.) egyesületünk munkaszervezete vállalja. Annak eldöntéséhez azonban, hogy mi kerüljön fel a térképre, Önre is szükségünk van.

Számítunk részvételére, gondolataira, ötleteire!

Kérjük, ha olyan fotó vagy egyéb helytörténeti anyagok birtokában van, amiket célszerű lenne használnunk, ismernünk illetve megjelenítenünk, azt is hozza magával.

Fazekas Zsuzsanna
Éltető Balaton-felvidékért Egyesület munkaszervezete

Kis-Pál Miklós
Dörgicse polgérmestere

 


Támogassa adója 1 %-ával a Dörgicsei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet!
>Adószám: 19380764-1-19

Dörgicse Sportegyesület
Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Nyrt.
11748069-20028352
Adószám: 19380764-1-19
Mérkőzések időpontjai és erdemények

Dörgicséért Közalapítvány
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt.
11748069-20016344
Adószám: 18916199-1-19