Hirdetések

Pántlika Porta
Egész évben nyitva tartó étterem várja a finom házias ízek kedvelőit.
8244 Dörgicse, Fő utca 67.
további információ...

Házi kecskesajt, kecsketej, joghurt és kefír
8244 Dörgicse, Csicsói utca 13.
Deák Attila: (06 30) 954-8448
további információ...
Gépi földmunka, teherfuvarozás
8244 Dörgicse, Csörgőfa utca 5.
Mórocz Imre: (06 30) 956-5122
Gépi földmunka, árok- és alapásás
8244 Dörgicse, Templom tér 5.
Sokhegyi Ervin: (06 20) 584-0945
Befőzde
Házilag eltett lekvár, befőtt, szörp, savanyúság, csatni, ételízesítő kapható közvetlenül a kistermelőtől.
8244 Dörgicse, Fő utca 77.
Pápai Annamária: (06 30) 962-1162

Dörgicse Község Önkormányzata





Januárra készül el a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója
2011. november 16., szerda 13:29

Három kerékpárút fejlesztését tekinti a kormány kiemelt állami beruházásnak: a Duna menti kerékpárútvonalat, I. ütemben Rajka és Budapest között, a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését, I. ütemben Budapest-Etyek között, valamint a Balaton körüli kerékpárosút komplex minőség fejlesztését.

 

 

Garancsi István természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott 2011. november 2-án bemutatta a Kormánynak a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedési fejlesztések koncepciójának kereteit, alapvetéseit. A kormány tervezet elfogadva, felkérte a miniszterelnöki megbízottat, hogy 2012. január közepéig dolgozza ki a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztési koncepcióját, valamint a koncepció megvalósításának operatív céljait, részletes feladatait és azok ütemezését összefoglaló intézkedési tervet.

Ezzel párhuzamosan az országos és budapesti kerékpárutak fejlesztési terveinek megvalósíthatósági tanulmánya is elkészül jövő tavaszra a miniszterelnöki megbízott és a az NFM együttműködésében.

A kormány megvizsgálja azt is, hogy miként vonható be uniós fejlesztési forrás további kerékpáros beruházásokhoz. Ilyenek az EuroVelo 11 ?Kelet-európai útvonal? (Bodrog-Tisza menti kerékpárút, Tisza-tó, Tokaj-Hegyalja), az EuroVelo 13 ?Vasfüggöny kerékpárút? (Fertő-tó, Nyugat- és Dél-Dunántúl), a  Velencei-tó környéki kerékpárút.  A  fővárosi fejlesztések közül az EuroVelo 6 (EV6) ?Folyók útja? Duna menti kerékpárút teljes fővárosi átvezetése, a Puskás Ferenc Stadion melletti kerékpáros infrastruktúra bővítése, az Andrássy úti és Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, a Budapest környéki kerékpárút hálózat bővítése (főhálózati szakaszok Budán és Pesten egyaránt), az elővárosi vasúthálózat és HÉV vonalak kerékpáros.

A természetjárás területén kiemelten figyelmet kap a jogszabályi környezet felülvizsgálata, a természetjárás ?jogi akadálymentesítése?, a gyalogos turizmust indokolatlanul akadályozó jogszabályi előírások korrigálása, továbbá a természetjárás kettős jellegét (turizmus és sport) jobban figyelembe vevő szabályozási környezet kialakítása.  Jelenleg az erdő turisztikai és sportcélú használata összehangolatlan, ezért rendezni kell a gyalogos, valamint a közlekedési eszközzel (sí, kerékpár), és az állattal (ló) történő közlekedés egymáshoz való viszonyrendszerét. Szükséges az egyes rendezvények lebonyolításához szükséges engedélyeztetési eljárás egyszerűsítése, a közutak menti haladás biztonságának fokozása, autópályák és vasút esetén a keresztirányú gyalogos közlekedés szempontjainak fokozottabb figyelembe vétele.

Kiemelten fontos a politikai és kormányzati döntések széles szakmai partnerségben történő előkészítése, ezért az eddigieknél nagyobb figyelmet kap, hogy a végrehajtásban részt vevő közreműködő intézmények, szakmai és civil szervezetek bevonásával kerüljenek a döntési javaslatok előterjesztésre.

Garancsi István miniszterelnöki megbízott  szerint - aki maga is különböző gyalogtúra- és biciklis versenyek, magashegyi túrák aktív résztvevője -, az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt Magyarországon mind az erdőlátogatók, mind a kerékpárosok száma, az ágazat fejlesztése nemcsak turisztikai, hanem népegészségügyi szempontból is fontos, másrészt a kerékpáros turizmusban résztvevők a felmérések szerint kifejezetten a hazai szolgáltatások, hazai termékek iránt érdeklődnek, jelentős bevételt termelve ezzel a hazai kis- és középvállalkozásoknak.

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM - sajtóközlemény

Címkék:
 


Támogassa adója 1 %-ával a Dörgicsei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet!
>Adószám: 19380764-1-19

Dörgicse Sportegyesület
Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Nyrt.
11748069-20028352
Adószám: 19380764-1-19
Mérkőzések időpontjai és erdemények

Dörgicséért Közalapítvány
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt.
11748069-20016344
Adószám: 18916199-1-19