Hirdetések

Pántlika Porta
Egész évben nyitva tartó étterem várja a finom házias ízek kedvelőit.
8244 Dörgicse, Fő utca 67.
további információ...

Házi kecskesajt, kecsketej, joghurt és kefír
8244 Dörgicse, Csicsói utca 13.
Deák Attila: (06 30) 954-8448
további információ...
Befőzde
Házilag eltett lekvár, befőtt, szörp, savanyúság, csatni, ételízesítő kapható közvetlenül a kistermelőtől.
8244 Dörgicse, Fő utca 77.
Pápai Annamária: (06 30) 962-1162
Manikür-Pedikür-Műköröm
8243 Balatonakali, Pántlika utca 9.
Móroczné Obermayer Éva:
(06 30) 298-8940
Gépi földmunka, teherfuvarozás
8244 Dörgicse, Csörgőfa utca 5.
Mórocz Imre: (06 30) 956-5122

Dörgicse Község Önkormányzata

Dörgicséért Közalapítvány kuratóriumi ülés (2010. október 17.)
2010. október 08., péntek 09:30

Kedves Kuratóriumi tagok, október 17-én délelőtt 10 órára kuratóriumi ülésre hívom Önöket, kedves Mindannyiotokat.

Számos megbeszélni valóink legfontosabbika, hogyan tudunk segíteni a közelünkben lévő és mindenkit érintő rettenetes környezeti katasztrófa részeseinek.

Szeretnék beszámolni az elmúlt év eredményeiről és foglalkoznunk kell alapítványunk sokszor sürgetett és szóvá tett megújításával is. A kulturális napokat összefoglaló gondolatsort mellékelem.

Találkozásunkig minden jót és szép napokat kívánok.

Szini Erzsébet
Dörgicséért Közalapítvány

 

A 2010-es Dörgicsei Kulturális Napok legjelentősebb eseménye a Trianon Emlékpark avatása volt. Nemcsak azért mert kis községünk méltóan akart emlékezni a 90-éve történtekre és a politikai döntést megelőzően,- amely szerint június 4.-e az Összetrtozás Emléknapja lesz,- meghozta önálló elhatározását az emlékezés helyének létrehozására, de azért is mert egy komoly összefogás tett lehetővé, hogy megmentve egy ipari emlékművet, együtt emlékezhettünk. Az 1921-ben készült Zsolnai kerámia amfora történetének ismertetésével fejeződik be a park, ami reményeink szerint valóban az emlékezés helye lehet. Dr. Raffay Ernő avató beszéde, arra az összetartozásra és egymásra utaltságra hívta fel a figyelmet emberi példák sorával, amely útmutatónk lehet. A szigorú történelmi tényeket a megelőző napon Novák Gizella előadóművésztől hallhattuk.

Az István a király c. rock opera nem csak óriási siker volt, de a Kabai Színtársulat amatőr művészeinek előadása bizonyította, hogy a tehetség, szorgalom és lelkesedés mindent meg tud valósítani.

A gyerekeknek szánt Ludas Matyi előadás a felnőtteknek is maradéktalan jó szórakozást, míg az esti komédia a Szamártestamentum igazi színházi élményt nyújtott.

Ebben az évben is módunk volt megjutalmazni a jó tanulókat. Kiemelkedő tanulmányi eredményt: Király Réka, Bogdán Kinga, Király Bence és Kurucz Cintia értek el, de jutalomban részesült jó tanulmányaiért, Bocskai Bálint és Kummer Krisztina és Mersics Barbara is.

A főzőverseny finom étkeket és szép sikereket hozott. Generációváltást láthattunk. A mindig segítő és eredményes Sokhegyi Ervin és felesége, aki nem csak versenyzőként volt mindig jelen, de a közös étkek elkészülésében is jelentős szerepet vállalt évről évre, most átadta a siker örömét, kisleánya és családja vitte haza a serleget.

Községünk alkotó művészei, nem csak részesei ünnepi napjainknak. Istenes Emília körtánca és kiállítása nélkül nem múlhat el ünnep, Veszely Ferenc szervezője is annak a kulturális programnak, ami hívatott bemutatni a kortárs művészeket és teret ad a tehetséges amatőr művészek bemutatkozására. Nagy István szobrászművész szoborparki bemutatója egy történelmi körutazással ér fel. Szerencsések vagyunk, hogy figyelemmel kísérhetjük alkotó művészetüket és mindig részeseik programjainknak. Köszönjük.

Farkas Jenő dokumentumfilmje közeli évtizedeket villantott fel, dokumentumokkal, hiteles emlékezőkkel-a 60-as éveket.

A Nautilus koncerten sokan korukat meghazudtoló lelkesedéssel táncoltak, a tehetséges zenekar jó szórakozást ígért és évről évre valóban igazi élmény a velük töltött este.

A záró koncert, Rácz D. Anita szervezte koncert jubileumi koncert volt. Tizedik alkalommal készül barátaival, hogy örömet okozzon mindenkinek, aki részese fellépésüknek. Évről évre adnak példát nekünk, hogy lehet Dörgicse és lakói iránti szeretettől vezérelve dolgozni. Köszönjük, és köszönjük mindenkinek akinek hozzájárulása segített bennünket a fentiek megvalósításában. Anyagi lehetőségeink szűkösek, hiszen sokan szorulnak támogatásra tudjuk, de várjuk és köszönjük ismét támogatásukat.

Címkék:
 


Támogassa adója 1 %-ával a Dörgicsei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet!
>Adószám: 19380764-1-19

Dörgicse Sportegyesület
Bankszámlaszám: Kinizsi Bank Nyrt.
11748069-20028352
Adószám: 19380764-1-19
Mérkőzések időpontjai és erdemények

Dörgicséért Közalapítvány
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt.
11748069-20016344
Adószám: 18916199-1-19